برنامه نویسی امروزه به یکی از مهم ترین مشاغل در حوزه کامپیوتر تبدیل شده است. از این بابت معرفی شغل برنامه نویسی در عین سادگی کمی مشکل به نظر می رسد. چرا که شغل برنامه نویس مدام در معرض تغییر است و حوزه کاری و وظایف او نیز با توجه به پیشرفت های سریعی که در این حوزه بدست می آید تغییر می کنند.
برنامه نویسی امروزه به یکی از مهم ترین مشاغل در حوزه کامپیوتر تبدیل شده است. از این بابت معرفی شغل برنامه نویسی در عین سادگی کمی مشکل به نظر می رسد. چرا که شغل برنامه نویس مدام در معرض تغییر است و حوزه کاری و وظایف او نیز با توجه به پیشرفت های سریعی که در این حوزه بدست می آید تغییر می کنند.
روز به روز بر حوزه کاری این شغل افزوده می شود. جالب است بدانید هر چیز هوشمندی که در اطرافتان می بینید ردپایی از برنامه نویسی با خود به همراه دارد. از یک سیستم نوبت دهی بیمارستان گرفته تا دستگاه خودپرداز، وسایل آزمایشگاهی پیشرفته تا هر چیزی که در گوشی تلفنتان از آن به عنوان برنامه های اندرویدی و جاوا وiosاستفاده می کنید،. سیستم های آماری، دستگاه زله نگار، چراغ راهنمایی و رانندگی، دوربین های ثبت تخلفات، صفحات سایت های اینترنتی و خیلی چیزهای دیگر. شاید با خودتان فکر کنید چرا برای آشنا شدن باشغلبرنامه نویسیکمی مرتب تر عمل نکرده و مثال ها را دسته بندی نکرده ایم. دلیل این آشفتگی واضح است. به خاطر این که کاربرد برنامه نویسی از چند حوزه ساده، بسیار فراتر است.
امروزه با توجه به اینکه زندگی ها از زندگی ساده به زندگی رباتیک سوق پیدا می کنند، نقش برنامه نویسی روز به روز پر رنگ تر می شود و ردپای آن در اطراف ما بیشتر به چشم می خورد. چند سال پیش برای استفاده از خدمات بانک ها نیاز داشتید از منزل بیرون بروید اما امروزه به لطفشغلبرنامه نویسیدر خانه، با دسترسی داشتن به یک سیستم هوشمند و اتصال به اینترنت، به وسیله یک برنامه که کاربری ساده ای دارد و یک برنامه نویس آن را برای شما نوشته است، کارهای خود را با نهایت آرامش انجام می دهید. اگر به اهمیتشغلبرنامه نویسیپی بردید، بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و از زیر و بم این شغل باخبر شوید. آیا شما هم می توانید یکبرنامه نویسباشید و از سختی ها و لذت های آن آگاهی دارید؟ با ما همراه باشید تا با معرفی شغل برنامه نویسی، شما را با شغل برنامه نویسی آشنا کنیم و وظایفبرنامه نویسرا بهتر بدانیم.
برنامه نویسی یعنی کد نویسی. کد ها دستوراتی هستند که باید در محیطی مناسب و با ترتیب و قواعدی درست نوشته شوند تا یک خروجی که هدف ماست به ما بدهند. در اصل صفحه ای که روبروی شماست و شما دارید آن را مطالعه می کنید تحت یک سری کد نوشته شده و از پیش تعیین شده نوشته شده است. همه نرم افزارهایی که شما با آنها سر و کار دارید، حاصل پشت سر هم قرار گرفتن یک سری کد و دستور و برنامه هستند و گاهی پشت کاربری ساده این نرم افزارها محاسبات و الگوریتم های پیچیده ای نهفته است. برای این که ساده تر با مفهوم برنامه نویسی آشنا شوید، یک مثال از زندگی روزانه خواهیم آورد. برای مثال روشن کردن ماشین را درنظر بگیرید. برای اینکه ماشینی روشن شود، راننده باید در محیط ماشین بنشیند و یک سری دستورات را طبق عملیاتی منظم انجام دهد تا بتواند ماشین را روشن کند و به سلامت و درستی به رانندگی بپردازد. نظم انجام امور برای روشن کردن ماشین شبیه روشن کردن یک برنامه است. اگر قبل از اینکه سوئیچ ماشین را بچرخانید، پایتان را روی گاز بگذارید، هرگز ماشین روشن نمی شود. درست است که فشار دادن پدال گاز نیز یکی از مجموعه دستوراتی است که باید برای حرکت یک خودرو به آن عمل کرد. اما اگر در جای درست خود انجام نشود، کاری از پیش نخواهد برد. برنامه نویسی نیز دقیقا به همین صورت است. برنامه نویسی به یک سری دستورات گفته می شود که حتما باید طبق نظم خاصی پشت سر هم قرار بگیرند تا هدف برنامه نویس را محقق کنند.
هدفشغل برنامه نویسیحل کردن یک مشکل است که می توان بوسیله کامپیوتر آن را به راحتی انجام داد. هر برنامه نویس اگر بخواهد با موفقیت عمل کند، باید هدف شغل خود را درک کند. هدفشغل برنامه نویسیرا به طور کلی می توان گفت اما بیان کردن آن با جزئیات کمی طولانی خواهد بود. در کلشغل برنامه نویسیبوجود آمده تا کاری که انسان ها در مدت زمانی طولانی و به سختی و با احتمال بروز خطا انجام می دهند، در سرعتی کمتر و به آسانی و بدون خطا انجام دهد. یکی دیگر از اهداف برنامه نویسی انجام کارهایی است که انسان ها قادر به انجام آن نیستند.
برنامه نویسی به عملیاتی گفته می شود که با اعمال آنها در سیستم کامپیوتری، یک مسئله با سرعت بالا و نظم خاصی حل می شود. برنامه نویسی حل یک مسئله است. مسئله ای که انجام آن بوسیله سیستم هوشمند، برای ما نفعی بیشتر نسبت به حل همان مسئله بوسیله یک نیروی انسانی دارد. امروزه اکثر کارهایی که بوسیله کامپیوتر انجام می شوند با خطایی کمتر و سرعت بالاتری نسبت به انجام همان کار توسط نیروی انسانی صورت می گیرد. هدف برنامه نویسی هم همین است. حل مسائل با سرعت بالا و خطای کم.
تمامی نرم افزارها نیز به همین منظور طراحی می شوند. وقتی به هدف تولید یک برنامه نرم افزاری دقت کنید می بینید که برنامه zwj; ی نوشته شده برای حل یک مسئله برنامه نویسی شده است.
برنامه نویس به فردی گفته می شود که تخصص برنامه نویسی را کسب کرده و بوسیله زبان های برنامه نویسی، اقدام به نوشتن برنامه برای هدف و منظوری خاص نموده است. برنامه نویس کسی است که علاوه بر دانش کامپیوتری دانش منطقی نیز دارد. برنامه نویس موفق کسی است که به خوبی هدف را شناسایی می کند، الگوریتم می نویسد و در محیطی مناسب برنامه نویسی با یک زبان مناسب، اقدام به طراحی و نوشتن یک برنامه می نماید.
چیز دیگری که در معرفیشغل برنامه نویسیباید به آن اشاره کرد، این مسئله هست که چه نوع شخصیت های مناسب این شغل هستند و در این وادی موفق تر عمل می کنند. یک برنامه نویس موفق ویژگی و خصوصیاتی دارد که اگر کسی این خصوصیات را در خود ببیند می تواند با خیال راحت وارد این شغل شده و کار خود را شروع کند.
یک برنامه نویس می تواند در شرکت های برنامه نویسی شروع به کار نماید. یک برنامه نویس که در شرکت های کامپیوتری مشغول به کار می شود ممکن است در سمت هایی مانند: مدیر فنی، کارشناس، کارشناس ارشد، برنامه نویس، برنامه نویس وب و . به کار گمارده شود. لازم به ذکر است که تنها کسانی که شغل اصلی آنها برنامه نویسی است نیاز به یادگیری این مهارت ندارند. بلکه علاوه بر فارغ التحصیلان رشته های مربوط به کامپیوتر، دیگر رشته ها نیز به این دانش نیاز دارند و می توانند در کنار شغل خودشان، یک برنامه نویس هم باشند. تعداد موقعیت های شغلی بسیاری وجود دارد که برای کسب این موقعیت ها باید دستی در برنامه نویسی هم داشت.
همان طور که گفتیم برنامه نویسی جای خود را در بین مشاغل به خوبی باز کرده است و برای کسب جایگاه خیلی از مشاغل علاوه بر دانش اصلی مربوط به آن شغل، باید پیش درآمدی از برنامه نویسی هم داشت. این مسئله نشان می دهد که مشاغل مختلف تا چه اندازه به برنامه نویسی مرتبط هستند و کم کم به ارتباط و نیاز آنها به برنامه نویسی افزوده نیز خواهد شد و جایگاهشغل برنامه نویسیاز این نظر در بین مشاغل مختلف از امتیاز بالایی برخوردار است.
شغل برنامه نویسیدر ایران و جهان، امتیاز بالایی دارد. برای تحلیل جایگاه برنامه نویسی در بازار کار امروز ایران باید مسائل متفاوتی را کنار هم قرار داد و بررسی کرد. خیلی از تحلیلگران جایگاهشغل برنامه نویسیرا در ایران به صورتی مثبت ارزیابی می کنند و برخی نیز از کسادی بازار کار برنامه نویسان خبر می دهند. ارزیابی مثبت این شغل به این دلیل است که اگر فردی بتواند در برنامه نویسی را در مسیری درست فراگرفته و دانش خود را در مسیری درست هدایت نماید، همواره مورد توجه خواهد بود و توانایی هایی او نادیده گرفته نمی شود. اما اوضاع زمانی نابسامان می شود که هر روزه بر فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر افزوده می شود بدون اینکه بازار کاری برای این حجم از دانش آموختگان فراهم شود. از طرف دیگر سیستم آموزشی دانشگاهی در کشور به صورتی نیست که فارغ التحصیلی در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی به این معنی باشد که فرد مورد نظر توانایی های لازم برای این زمینه را کسب نموده است. امروزه با توجه به جو رقابتی بین برنامه نویسیان این شرایط پیش آمده که اگر فردی بخواهد پیشرفت کند، یا باید به صورت کاملا جدی و تخصصی شروع به آموزش آن کند یا کلا قید آن را بزند. از این رو، می توان گفت امروزه بازار کار برایشغل برنامه نویسی، برای افراد متخصص بسیار خوب و برای افرادی که آموزش برنامه نویسی را به صورت مبتدی و تنها با تکیه بر مباحث کلاسی و بدون تمرین و تکرار فراگرفته باشند، کمی کساد است.
درمعرفی شغل برنامه نویسیباید قید کرد که آینده شغلی این رشته بسیار روشن ارزیابی می شود. چه در جهان و چه در ایران، تکنولوژی رو به پیشرفت است و مشاغلی که از
این که یک برنامه نویس در چه شرکتی و چه سمتی مشغول به کار شود بسیار در میزان درآمد او تاثیرگذار است. میزان درآمد این شغل در شهرهای مختلف و ارگان های مختلف با تفاوت هایی همراه است که نمی توان میزان درآمد آنها را به صورت قطعی بیان کرد. علاوه بر شغل های ثابت، برنامه نویسان این مزیت را دارند که می توانند به صورت آزاد نیز کار کنند. قیمت پروژه های برنامه نویسی که در بازار آزاد به برنامه نویسان داده می شود با توجه به پیچیدگی کاری که به آنها محول می شود مختلف است. برای مثال ممکن است قیمت یک پروژه پانصد هزار تومان و قیمت یک پروژه دیگر 100 میلیون تومان برآورد شود. پس بهتر است بگوییم میزان درآمد یک برنامه نویس با توجه به تخصص او در این زمینه تایین خواهد شد.
برنامه نویسی شغل منعطفی است و کسی کهشغل برنامه نویسیرا پیشه کار خود می کند هم می تواند به صورت ثابت در یک شرکت مشغول بکار شود و هم فعالیت خود را به صورت آزاد انجام دهد.
همان طور که خیلی از افرادی که درشغل
کار مداوم با سیستم، ممکن است مشکلات فیزیکی ای را برای افرادی کهشغل
بیوگرافی برنامه نویس تاجر بنام مارک بنیوف
هر چیزی که باید درباره شغل برنامه نویسی بدانید اینجاست!
برنامه نویس کیست و حوزه کاری شغل برنامهنویسی چیست؟
با این سه تا زبان برنامه نویسی می توانید در ایران پولدار شوید
برنامه ,نویسی ,یک ,شغل ,نویس ,های ,برنامه نویسی ,برنامه نویس ,یک برنامه ,شغل برنامه ,است که ,کهشغل برنامه نویسیرا ,حوزه کامپیوتر تبدیل ,برنامه نویسی امروزه
درباره این سایت